Ισραήλ: «Εξουδετερώσαμε τον επικεφαλής των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς» [vid]

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε τον επικεφαλής των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς, σε αεροπορικό πλήγμα, χθες Παρασκευή, στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν τον Asem Abu Rakaba, τον επικεφαλής της εναέριας διάταξης της Χαμάς.

Ο Abu Rakaba ήταν υπεύθυνος για τα UAV, τα drones, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τον εναέριο εντοπισμό και την άμυνα της Χαμάς.

Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και διέταξε τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στο Ισραήλ με αλεξίπτωτα πλαγιάς και ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις με drone σε θέσεις των IDF» ανέφερε το IDF.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ότι επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με τη χρήση πεζικού και τεθωρακισμένων στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, καθώς εντείνει την επίθεσή του στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται «στο πεδίο», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Οι δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στο πεδίο και συνεχίζουν τον πόλεμο», δήλωσε ο υποναύαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ