Μετά τις χθεσινές επιθέσεις με drones και έναν βαλλιστικό πύραυλο από τους Χούθι της Υεμένης κατά του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ απειλεί ευθέως τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης.
«Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι, θα έρθει η ώρα σου. Θα σε στείλουν να συναντήσεις την ολομέλεια της κυβέρνησής σου και όλα τα εξοντωμένα μέλη του άξονα του κακού που περιμένουν στα βάθη της κόλασης», έγραψε χαρακτηριστικά στο X (πρώην Twitter) ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
«Το σύνθημα ‘Θάνατος στο Ισραήλ, κατάρα στους Εβραίους’ που είναι γραμμένο στη σημαία των Χούθι θα αντικατασταθεί από την ισραηλινή γαλανόλευκη σημαία που θα κυματίζει πάνω από την πρωτεύουσα μιας ενωμένης Υεμένης», προσθέτει ο Κατζ.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη στις 28 Αυγούστου, στην οποία σκοτώθηκε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούθι και τουλάχιστον 11 άλλοι υπουργοί.
Χθες, ένα drone των Χούθι έπληξε ένα ξενοδοχείο στην νοτιότερη πόλη του Ισραήλ, το Εϊλάτ. Δύο άλλα drone αναχαιτίστηκαν, μαζί με έναν βαλλιστικό πύραυλο.
Οι αντάρτες Χούθι εκτός από τους βαλλιστικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύουν συχνά εναντίον του Ισραήλ, πραγματοποιούν επιθέσεις και κατά πλοίων που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, τα οποία ισχυρίζονται ότι έχουν σχέση με το «σιωνιστικό καθεστώς».
