Ισραήλ: H Χαμάς απελευθέρωσε ακόμη 11 ομήρους – «Δεν είναι ακόμα οριστική η παράταση της εκεχειρίας» λέει ο στρατός

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Χαμάς παρέδωσε 11 Ισραηλινούς ομήρους άπό την Γάζα στον Ερυθρό Σταυρό και βρίσκονται καθ’οδόν για το ισραηλινό έδαφος.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον Ερυθρό Σταυρό, 11 Ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται καθ’ οδόν προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

Ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι η τέταρτη απελευθέρωση των ομήρων είναι «σε εξέλιξη».

Αυτοί είναι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023:

Όλες οι οικογένειες απήχθησαν από το κιμπούτζ Nir Oz κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Από την οικογένεια Cunio:
Sharon Aloni Cunio, 33
Emma Cunio, 3
Yuli Cunio, 3

Από την οικογένεια Engel:
Karina Engel-Bart, 51
Mika Engel, 18
Yuval Engel, 10

Από την οικογένεια Calderon:
Sahar Calderon, 16
Erez Calderon, 12

Από την οικογένεια Yaakov:
Or Yaakov, 16
, Yagil Yaakov, 12

Από την οικογένεια Yahalomi:
Eitan Yahalomi 16

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η δήλωσή των IDF ότι η παράταση της προσωρινής εκεχειρίας με τη Χαμάς δεν είναι οριστική. «Διαχειριζόμαστε μια συμφωνία μέσω διαμεσολαβητών όλο το εικοσιτετράωρο. Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να συμβεί πραγματικά», λέει. «Τα πράγματα προχωρούν και απόψε, αλλά απαιτείται υπομονή». Από την μεριά της η Χαμάς, αλλά και το Κατάρ, επιβεβαίωσαν ότι η προσωρινή κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επεκτείνεται για δύο ακόμη ημέρες, μετά από διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Κατάρ.

Ο Χάγκαρι επικρίνει τη Χαμάς για τα προπαγανδιστικά της βίντεο που δείχνουν την απελευθέρωση των ομήρων τις τελευταίες ημέρες. «Δεκάδες βίντεο με τρομοκράτες να χαιρετούν φιλικά δεν θα κρύψουν τη βαρβαρότητα της Χαμάς», τόνισε.