Ισραήλ: «Η εκτόξευση τόσων πυραύλων και drones από το Ιράν θα απαντηθεί», προειδοποιεί ο αρχηγός των IDF

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του εδάφους του, δήλωσε απόψε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων (IDF).

«Η εκτόξευση τόσων πυραύλων και drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους θα απαντηθεί», τόνισε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση της Νεβατίμ, στο νότιο Ισραήλ, η οποία επλήγη στη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Το Ιράν επιχείρησε να δικαιολογήσει την επίθεση, επικαλούμενο το «δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα» μετά το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, κατά το οποίο σκοτώθηκαν επτά ιρανοί αξιωματικοί.

Σε συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος των IDF, Daniel Hagari, απήυθυνε μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Οι απειλές αλλάζουν ως προς την κλίμακα και τη συχνότητά τους».

«Σύμφωνα με αυτό», είπε, «οι οδηγίες [προς το κοινό] αλλάζουν επίσης. Οι οδηγίες ενδέχεται να αλλάξουν και τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε άμεσα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία IDF