Ισραήλ: «Ισοπέδωσε» κέντρα διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα – Η Χεζμπολάχ εκτοξεύει πυραύλους από το έδαφος του Λιβάνου [vids]

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς, θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και υπόγειων υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Περισσότερες αεροπορικές επιδρομές κατά των τοποθεσιών της τρομοκρατικής ομάδας πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι IDF.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι πραγματοποίησαν νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον «θέσεων τρομοκρατών» στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το IDF αναφέρει ότι αρκετοί κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε θέσεις των IDF στα σύνορα. Προσθέτει ότι τα στρατεύματα απαντούν με το πυροβολικό εναντίον των πηγών εκτόξευσης πυραύλων.

Σειρήνες ακούγονται στις βόρειες συνοικίες του Ισράηλ, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν εκκενωθεί ή είναι στην διαδικασία εκκένωσης.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο μια σειρά από ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τις IDF, περίπου 20-30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ σήμερα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του ισραήλ, φέρεται να παραβίασαν νωρίτερα σήμερα, τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, και να πέταξαν σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την πρωτεύουσα Βηρυττό. Αν και έχεουν κυκλοφορήσει κάποια βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν γίνει αναφορές σε λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία από τις δύο πλευρές.

Τουλάχιστον 4.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ στο ισραηλινό έδαφος από άνδρες της Χαμάς, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Mε πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters