Ισραήλ: Ο Ερντογάν «σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία»

Το Τελ Αβίβ διαμηνύει «δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε οντότητα να απειλήσει την ασφάλειά της»

Ισραηλινό F-35 / REUTERS/Amir Cohen/File Photo REUTERS/Amir Cohen/File Photo

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς δήλωσε σήμερα (20/8/2026), με ανάρτησή του στο X, ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία».

Προειδοποίησε δε ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε οντότητα να απειλήσει την ασφάλειά της».

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η ανάρτηση του Κατς έγινε και στα τουρκικά:

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί μια ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων προς τα νότια, καθώς θα αντιπροσώπευε «απειλή». Επισημαίνοντας πως το Ισραήλ είχε στείλει ήδη μήνυμα κατά της παρουσίας τουρκικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στο Χαλέπι, ο Νετανιάχου είπε: «Προφανώς, δεν το άκουσαν, οπότε βεβαιωθήκαμε ότι το κατάλαβαν σαφώς».

Η Τουρκία απέρριψε χθες, Τετάρτη, κατηγορηματικά αυτό που χαρακτήρισε «ανυπόστατες κατηγορίες» εκ μέρους του Ισραήλ αναφορικά με τη στρατιωτική θέση της στη Συρία, αφού το Ισραήλ βομβάρδισε μια συριακή αεροπορική βάση κοντά στα τουρκικά σύνορα και δήλωσε πως η Συρία ετοιμάζεται να επιτρέψει σε τουρκικά στρατεύματα να αναπτυχθούν εκεί.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ