Ισραήλ: Ο Νετανιάχου καλεί τους διαδηλωτές να αποφύγουν την βία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε μέσω του Twitter από τους ισραηλινούς διαδηλωτές να αποφύγουν την βία.

Επειτα από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πολλών εβδομάδων κατά του κυβερνητικού σχεδίου δικαστικής μεταρρύθμισης, βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ζήτησαν από τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στην διαδήλωση μπροστά από το Κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο έλαβαν οδηγία να συμμετάσχουν στην σημερινή γενική απεργία κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με επιστολή της ένωσης των εργαζομένων που ήρθε σε γνώση του Reuters.

Η επιστολή, η οποία αναφέρεται στην γενική απεργία που κηρύχθηκε από την συνδικαλιστική ομοσπονδία Histadrut, αναφέρει ότι οι δραστηριότητες του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ και στο εξωτερικό θα περιορισθούν στην παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει αμέσως» το νομοθετικό έργο επί του νομοσχεδίου για την δικαστική μεταρρύθμιση, έπειτα από μία νύκτα συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις στο Τελ Αβίβ.

Χθες το βράδυ, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ μετά την απομάκρυνση του υπουργού Αμυνας Γιοάβ Γκαλάντ από τον Νετανιάχου επειδή ζήτησε την απόσυρση της μεταρρύθμισης εκφράζοντας ανησυχίες για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφίες Reuters