Ισραήλ: Ο στρατός απέκρουσε διείσδυση από τον Λίβανο – «Εξουδετερώθηκαν ένοπλοι μαχητές»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε στρατεύματα στο βόρειο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει μια πιθανή διείσδυση από το Λίβανο.

«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Οι δυνάμεις του IDF σκότωσαν έναν αριθμό μαχητών που πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από λιβανέζικο έδαφος. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ‘σαρώνει’ την περιοχή και πλήττει εχθρικούς στόχους», προστίθεται σε νέα ενημέρωση.

Μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο μεταδίδουν πως ένοπλα μέλη της Χεζμπολάχ αντάλλαξαν πυρά με ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο χωριό Ντάιρα στο νότιο Λίβανο. Ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η σιιτική οργάνωση δεν έχει οργανώσει κάποια επιχείρηση εντός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ανταμίτ, απέναντι από τις μεθοριακές λιβανέζικες πόλεις Αάλμα Ελ Σαμπ και Ζαχάτζρα.

Νωρίτερα, το Ισραήλ έδωσε εντολή στους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να κλειδώσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους. Στις οδηγίες που τους δόθηκαν είναι να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας, λόγω ενός συνεχιζόμενου «συμβάντος ασφαλείας».

Ισραηλινά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σε νέα ενημέρωση, οι IDF δηλώνουν πως ο συναγερμός οφειλόταν σε εκτόξευση δύο ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος. «Η μία κατέληξε σε λιβανέζικο έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα».

Ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

«Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τη διακοπή της υδροδότησης. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια πλήρη «πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, σταματώντας την παροχή ρεύματος, τροφίμων και καυσίμων.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters