Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε θέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Λίβανο – Αναιχαιτίστηκε drone των Χούθι στην Εϊλάτ

Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Karamallah Daher

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Ani μετέδωσε σήμερα ότι 7 πλήγματα σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορά της με τη Συρία, όπου το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι στοχοθέτησε θέσεις της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Ani, τα πλήγματα αυτά είχαν στόχο τα υψώματα της περιοχής Χερμέλ.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ δήλωσε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε «θέσεις της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων θέσεις της δύναμης Ραντουάν», επίλεκτη μονάδα του κινήματος.

Πρόκειται για τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα μετά την ανακοίνωση του Λιβάνου την Παρασκευή ότι ο στρατός του θα αρχίσει την εφαρμογή του σχεδίου του για τον αφοπλισμό της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, η οποία αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό από πόλεμο με το Ισραήλ.

Αναχαιτίστηκε drone που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αφού ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής κοντά στην Εϊλάτ, μία ημέρα μετά το πλήγμα με drone από τους Χούθι της Υεμένης σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη του νότιου Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες ήχησαν στην περιοχή Νεγκέβ μετά την εισβολή άλλου drone. Δεν διευκρίνισε τι συνέβη με εκείνο το drone.

Η λειτουργία του ισραηλινού Αεροδρομίου Ραμόν κοντά στην Εϊλάτ αποκαταστάθηκε ύστερα από προσωρινή διακοπή χθες, Κυριακή, όταν drone που εκτοξεύθηκε την Υεμένη χτύπησε την αίθουσα αφίξεων.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτοξεύουν πυραύλους και drones προς το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης, όπως δηλώνει η οργάνωση, προς τους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ έχει ανταπαντήσει βομβαρδίζοντας ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης, όπως το κρίσιμης σημασίας λιμάνι της Χοντέιντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP