Ισραήλ: Ο στρατός εξάρθρωσε τη δομή της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας – Οι επόμενοι στόχοι [pics]

Ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε χθες Σάββατο πως «εξάρθρωσε» τη «στρατιωτική δομή» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς ο πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εισέρχεται σήμερα στον τέταρτο μήνα του με φόντο τις ανησυχίες πως θα προκαλέσει ανάφλεξη σ’ όλη τη Μέση Ανατολή.

Χθες Σάββατο το βράδυ, ο στρατός του Ισραήλ, ανέφερε πως επικεντρώνεται πλέον στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, έπειτα από τρεις μήνες πολέμου που επέτρεψαν, κατ’ αυτόν, να «εξαρθρώσει» τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της μικρής περιοχής με μεγάλο υπερπληθυσμό (2,4 εκατ. κάτοικοι).

«Επιτύχαμε την εξάρθρωση της στρατιωτικής δομής της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (…) Επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στην κεντρική και στη νότια Λωρίδα της Γάζας», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ντανιέλ Χαγκαρί, σημειώνοντας ωστόσο πως στοιχεία της Χαμάς συνεχίζουν να επιχειρούν στη βόρεια Γάζα, παρότι «χωρίς δομή και χωρίς διοικητές».

«Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει όσο δεν έχουμε επιτύχει (σ.σ. τους καθορισμένους στόχους)», που είναι «η εξάλειψη της Χαμάς, η ανάκτηση των ομήρων και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει πλέον απειλή για το Ισραήλ», είπε χθες Σάββατο το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters