Ενόψει της επετείου από τις επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ έδωσε σήμερα (6.10.2026) εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να κλιμακώσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους, παραμένοντας σε εγρήγορση «για όλα τα πιθανά σενάρια» εντός της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο Ισραέλ Κατς προχώρησε σε αυτές τις οδηγίες «υπό το φως των πληροφοριών που αφορούν σχέδια της Χαμάς να αποπειραθεί να διεξαγάγει επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος προειδοποίησε πως «Αν οι δυνάμεις μας υποστούν απώλειες, αυτοί που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα θα είναι η Χαμάς και ο πληθυσμός της Γάζας».
🚨BREAKING: Defense Minister Israel Katz has ordered the IDF to raise its readiness ahead of October 7, citing intelligence that Hamas may attempt attacks against Israeli forces on the anniversary. Katz instructed the military to act forcefully on any warning or intelligence to stop threats before they materialize, warning that any attack on Israeli troops will bring a severe response.
— Israel War Room (@IsraelWarRoom) October 6, 2026
Η συγκεκριμένη προειδοποίηση αντανακλά το τεταμένο κλίμα που επικρατεί παραμονές της επετείου. Οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν πως υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ενεδρών εναντίον στρατιωτικών φυλακίων στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού, καθώς και πιθανές απόπειρες απαγωγής στρατιωτικών.
(Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)




