Ισραήλ: Σειρήνες για εισερχόμενες ρουκέτες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ – Εκκενώθηκε εσπευσμένα η Κνεσέτ [vids]

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ηχούν ξανά σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ καθώς και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ.

Εκρήξεις ακούστηκαν, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη προσωρινά λόγω των σειρήνων. Στο κτίριο βρισκόταν και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανάχου.

Δείτε τη στιγμή που εκκενώνεται η Κνεσέτ:

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων».

Ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα και η εκτόξευση ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος συνεχίζονται καθημερινά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες μεταξύ αυτών είναι άμαχοι και παιδιά.

Ταυτόχρονα, πυροβολισμοί έπεσαν εναντίον δύναμης του Ισραηλινού Στρατού που επιχειρούσε στα σύνορα με τον Λίβανο. Δεν υπάρχουν θύματα, αναφέρουν οι ισραηλινές δυνάμεις. Σε απάντηση, οι IDF επιτίθενται με πυροβολικό στην «πηγή της επίθεσης» στο λιβανέζικο έδαφος.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε, ότι μετά επιχειρήσεις έρευνας ανακάλυψαν 20 εκτοξευτές ρουκετών κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Ο στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τέσσερις από τους εκτοξευτές που ανακαλύφθηκαν είχαν ρουκέτες μέσα τους και ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν στο Ισραήλ. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εργάζονται για την αποσυναρμολόγηση των εκτοξευτών, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν κοντά στο χωριό Qlaileh, νότια της πόλης του λιμανιού της Τύρου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εκτοξευτές ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία εξαπολύει μικρής κλίμακας επιθέσεις κατά του ισραηλινού στρατού.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters