Ισραήλ: Σειρήνες στο Τελ Αβίβ και στις νότιες περιοχές – Η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες «ως αντίποινα» για τις χερσαίες επιδρομές

Η Χαμάς εκτοξεύει από το πρωί ομοβροντία ρουκετών κατά περιοχών στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, ως αντίποινα για τις χερσαίες επιδρομές που έχει ξεκινήσει ο ισραηλινός στρατός στο εσωτερικό της Γάζας. 

Οι σειρήνες ηχούν από το πρωί στις συνοριακές πόλεις κοντά στη Γάζα, Ασκελόν και Σντερόντ, αλλά και στο Τελ Αβίβ. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές, ενώ ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει ότι αναχαιτίζει τις επιθέσεις της Χαμάς.

Παράλληλα, οι IDF δεν έχουν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα από χθες το βράδυ εώς σήμερα, με μερικά χερσαία στρατεύματα, που μπήκαν χθες στη Γάζα, να βρίσκονται ακόμα στο πεδίο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψουν σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου φτάνουν μικρές ποσότητες βοήθειας.

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύχτας διοικητές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε ο Χαγκάρι, θα επιτρέψει «στις δυνάμεις στο πεδίο να πολεμήσουν κατά ενός πιο αδύναμου εχθρού».

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters