Ισραήλ: Συναγερμός για ρουκέτες της Χαμάς στο Τελ Αβίβ – «Πήρε φωτιά» το Iron Dome [vid]

Νέος συναγερμός για ρουκέτες της Χαμάς κηρύχθηκε στο Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του αργά το βράδυ χθες Κυριακή 8/10/2023, μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος το πρωί του Σαββάτου με απολογισμό τουλάχιστον 700 νεκρούς.

Ακούστηκαν εκρήξεις στην παραθαλάσσια μητρόπολη, που πιστεύεται ότι στην πλειονότητά τους οφείλονταν σε καταρρίψεις από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κύριος στόχος της Χαμάς ήταν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα, ακούστηκαν οι σειρήνες της αεράμυνας σε κοινότητες νότια της πόλης.

Στην Ασκελόν, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπήθηκε πολυκατοικία, σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης. Δεν είναι σαφές αν υπήρξαν θύματα.

Περισσότεροι από 700 νεκροί Ισραηλινοί

Πάνω από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από το Σάββατο το πρωί, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ισραηλινού στρατού που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης λόγο για 2.150 τραυματίες Ισραηλινούς στον απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω X (του πρώην Twitter).

Το στοιχείο αυτό σημαίνει ότι οι νεκροί και στις δύο πλευρές ξεπέρασαν τους 1.100 μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 48 ώρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP