Ισραήλ: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – «Οι σφοδρότεροι από την αρχή του πολέμου» [vids]

Σφοδροί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Την ίδια ώρα, η Χαμάς εξαπολύει επίθεση με ρουκέτες κατά του νότιου και κεντρικού Ισραήλ. To ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome έχει ενεργοποιηθεί πάνω από το Τελ Αβίβ σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το μπαράζ ρουκετών από την Χαμάς.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Οι IDF αναχαίτισαν εναέρια απειλή στην Ερυθρά Θάλασσα 

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν μια «εναέρια απειλή» πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα σήμερα το πρωί.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε τους «εχθρικούς στόχους» που δεν εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, αναφέρει το IDF.

Ο στρατός δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει την αναχαίτιση, η οποία σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης έγινε κοντά στην πόλη Nuweiba της Ερυθράς Θάλασσας.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του IDF αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι ένα χτύπημα στην αιγυπτιακή πόλη Taba της Ερυθράς Θάλασσας τις πρώτες πρωινές ώρες προήλθε από «την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας», σε μια προφανή αναφορά στους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που βρισκόταν στην περιοχή αναχαίτισε δεκάδες πυραύλους και drones που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι της Υεμένης και είχαν στόχο να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Φωτογραφία Reuters