Ισραήλ: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του στρατού στο εσωτερικό της Γάζας – Προετοιμασία για την επόμενη φάση του πολέμου

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, αφού χθες το βράδυ δυνάμεις πεζικού και τανκς επιχείρησαν για αρκετές ώρες πέρα από τον φράχτη των συνόρων για να επιτεθούν σε θέσεις και μέλη της Χαμάς.

Ο Χαγκάρι είπε ότι θα πραγματοποιηθούν επιδρομές «και απόψε, και θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά τις επόμενες ημέρες».

Πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να πραγματοποιεί «μαζικά πλήγματα» στη Λωρίδα της Γάζας, «από αέρος και θάλασσα», εστιάζοντας στην εξουδετέρωση ανώτερων μελών της Χαμάς και όσων συμμετείχαν στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, λέει ο Γκάλαντ

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, καθώς ο πόλεμος στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Χαμάς, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, συμπληρώνοντας πως δεν θα αργήσει η έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Διεξάγουμε πόλεμο κατά της Χαμάς στο νότιο μέτωπο, ενώ είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στον βορρά, όπου η Χεζμπολάχ υφίσταται μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση του πολέμου», είπε ο Γκάλαντ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης του Ισραήλ με το Ιράν.

Όσον αφορά τη χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «η μέρα εκείνη δεν είναι μακριά… η επιχείρηση θα ξεκινήσει όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters