Ισραήλ: Τους 46 έφτασαν οι νεκροί στρατιώτες – Σε πολιορκία το νοσοκομείο – «στρατηγείο» της Χαμάς [pics]

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμα δύο στρατιωτών στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας έτσι σε 46 τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

Ισραηλινά άρματα μάχης είναι παραταγμένα σήμερα προ των πυλών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, που οι ισραηλινές αρχές χαρακτηρίζουν στρατηγικό κρησφύγετο της Χαμάς, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να καλεί ωστόσο να «προστατευθεί» η δομή υγείας και τα ισραηλινά στρατεύματα να δείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς παραμένουν χιλιάδες άμαχοι παγιδευμένοι εκεί.

«Το Ισραήλ ζητεί την απελευθέρωση 100 (ομήρων), ενημερώσαμε τους μεσολαβητές πως θα μπορούσαμε να απελευθερώσουμε ομήρους αν λαμβάναμε πέντε ημέρες ανακωχής, δηλαδή κατάπαυσης του πυρός και περάσματος βοήθειας για (…) όλο τον λαό μας, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, όμως ο εχθρός υπεκφεύγει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπέιντα, μέσω Telegram.

Προχθές Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων, αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, κατ’ αυτόν. Μέλη οικογενειών ομήρων σκοπεύουν να κάνουν πορεία από το Τελ Αβίβ ως το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ για να τον πιέσουν να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter