Ισραήλ: Τρεις τραυματίες από ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – Νεκρό ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς [vid]

Οι σειρήνες ηχούν διαρκώς σήμερα στο Τελ Αβίβ και σε περιοχές γύρω από αυτό καθώς οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς συνεχίζονται όπως και οι βομβαρδισμοί από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ μια ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης χτύπησε κτίριο στο Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις πολίτες.

Ο στρατός του Ισραήλ εισέβαλε στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας για τρίτη φορά μέσα σε 24 ώρες, ενώ σκότωσαν επίσης έναν ανώτερο διοικητή της Χαμάς στο Χαν Γιούνις και επιτέθηκαν σε περισσότερους από 250 στόχους της Χαμάς στη Γάζα.

Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 20χρονος λοχίας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον 310 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς κρατά τουλάχιστον 229 ομήρους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του IDF. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 36 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη ύποπτους για τρομοκρατικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 17 μελών της Χαμάς.

Ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι μέλος της Χαμάς επισκέφθηκε τη Μόσχα λέγοντας ότι «η Χαμάς δεν μπορεί να απελευθερώσει ομήρους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στο Ισραήλ μέχρι να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός» και ότι «η Χαμάς χρειαζόταν χρόνο για να εντοπίσει όλους εκείνους που είχαν μεταφερθεί από το Ισραήλ στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις».

Επίσης, μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε εισβολή στη Γάζα, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει μια βουτιά στην υποστήριξη για το προγραμματισμένο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης εναντίον της Χαμάς.

Με πληροφορίες από: Newsit / Times of Israel |