Ισραήλ: Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από τον Λίβανο – Σειρήνες ήχησαν στις βόρειες περιοχές [vids]

Πύραυλος εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο κατά του ισραηλινού εδάφους και αναχαιτίσθηκε επιτυχώς, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Από ισραηλινές πηγές ασφαλείας έγινε γνωστό ότι και δεύτερος πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον της χώρας από τον νότιο Λίβανο. Παράλληλα, οι σειρήνες ήχησαν σε διαφορετικές περιοχές του βορείου Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό κσι συνεχίζουν μέχρι αυτην την στιμή να ηχούν και σε άλλες περιοχές.

Το σύστημα Iron Dome αναχαίτισε τουλάχιστον έναν πύραυλο, ανέφερε ο IDF. Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα πυραύλου, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε ενώ πήγαινε σε καταφύγιο.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι λαμβάνει συνεχείς ενημερώσεις για την εξελισσόμενη κατάσταση ασφαλείας στο βόρειο Ισραήλ και θα έχει συνάντηση με το συμβούλιο ασφαλείας αργότερα εντός της ημέρας.

Χθες το βράδυ, επεισόδια ξέσπασαν για δεύτερη συνεχή νύχτα, μεταξύ ισραηλινών αστυνομικών και παλαιστινίων προσκυνητών στο τέμενος Αλ Άκσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ εδρεύει στον Λίβανο και έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλαπλές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters