Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε ένα κύμα επιθέσεων εναντίον υποδομών της Χεζμπολάχ σε όλη τη Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.03.2026) ο ισραηλινός στρατός (IDF).
Νωρίτερα, είχε εκδοθεί προειδοποίηση εκκένωσης για ένα κτίριο στο κέντρο της Βηρυτού, στην γειτονιά της Μπασούρα, το οποίο λίγο αργότερα βομβαρδίστηκε από ισραηλινά αεροσκάφη.
Τα πλάνα δείχνουν αεροπορικά πλήγματα σε ένα κτίριο που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την έδρα της κυβέρνησης του Λιβάνου, σύμφωνα με το Reuters.
Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:
Επίσης, ο IDF είχε εκδώσει και εντολή για ευρύτερη εκκένωση στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.
Λίγη ώρα αργότερα μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς, εκδόθηκε νέα προειδοποίηση για άλλο κτίριο στη γειτονιά Zuqaq al-Blat της Βηρυτού.
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε την προειδοποίηση εκκένωσης του νότιου Λιβάνου, λέγοντας σε όλους τους αμάχους νότια του ποταμού Ζαχράνι ότι θα πρέπει να εκκενώσουν αμέσως τα σπίτια τους, εν μέσω των μαχών κατά της Χεζμπολάχ.
