Ισραηλινό υποβρύχιο έστειλε «ηχηρό μήνυμα» στο Ιράν από τον…Περσικό Κόλπο [pic]

Οι σχέσεις του Ιράν και του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο «κλίμα» έπειτα από την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα και έτσι το Τελ Αβίβ προχώρησε σε μια συμβολική αλλά και «ριψοκίνδυνη» κίνηση, στέλνοντας ένα υποβρύχιο στον Περσικό Κόλπο, ως «μήνυμα αποτροπής» περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια, καθώς το ισραηλινό υποβρύχιο εισήλθε σε περιοχές που ελέγχουν αραβικά κράτη, τόσο η Αίγυπτος, όσο και η Σαουδική Αραβία, ενώ ο Περσικός Κόλπος αποτελεί ‘ευαίσθητη περιοχή» για τα ζωτικά συμφέροντα του Ιράν, με τους Ισραηλινούς να «επιδεικνύουν» την ισχύ τους.

Όπως ανέφεραν αραβικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγες ημέρες ένα υποβρύχιο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ, έχοντας λάβει την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές.

Στη συνέχεια το ισραηλινό υποβρύχιο προχώρησε στην Ερυθρά Θάλασσα και κατευθύνθηκε προς τον Περσικό Κόλπο, με στόχο να στείλει ένα «ηχηρό μήνυμα» στο Ιράν και στον ανώτατο ηγέτη του Χομενέι, υπό το φόντο των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Με πληροφορίες από: Jerusalem Post / Φωτογραφία αρχείου