Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (6.8.2025) ότι σκότωσε, σε αεροπορικό βομβαρδισμό, μέλος της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, που, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ήταν επικεφαλής δικτύων της λιβανικής οργάνωσης στη Συρία.
Χθες βράδυ, η Πολεμική Αεροπορία «εξουδετέρωσε τον Χοσάμ Κάσεμ Γόραμπ, τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που επιχειρούσε από το λιβανικό έδαφος για να διευθύνει τρομοκρατικούς πυρήνες στη Συρία», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, αυτά τα δίκτυα στη Συρία «σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις με ρουκέτες προς τα Υψίπεδα του Γκολάν», αναφερόμενη σε αυτή την περιοχή που κατέχει και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967 με τη Συρία.
Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
