Ισραηλινά πυρά κατά τουρκικού συνεργείου – Νεκρός ένας βρετανός

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN-Türk, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά των μελών του τουρκικού πρακτορείου μετά την κήρυξη της επτάωρης κατάπαυσης του πυρός, η οποία «έσπασε» λιγότερο από δυο ώρες μετά την κήρυξή της, όταν η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό με αποτέλεσμα ένα 8χρονο κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του. 

Από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών κατά των μελών του συνεργείου του πρακτορείου Ανατολή τραυματίσθηκε στο χέρι ο εικονολήπτης Μετίν Γιουκσέλ Καγιά.
Το συνεργείο του Ανατολή κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή χρησιμοποιώντας παράδρομους, μεταδίδει το CNN.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το SkyNews, ένας Βρετανός πολίτης, που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα. Η πληροφορία διερευνάται από το Foreign Office

Την ώρα που οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν… ό,τι κινείται στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το ποιος «έσπασε» πρώτος τη νέα «ανθρωπιστική» εκεχειρία.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι, ενώ το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε ακόμη:

Το Λονδίνο επανεξετάζει συμβάσεις εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Λιβύη Συρία Ιράκ, Παλαιστίνη: Η «Κόλαση» είναι εδώ…

Αιματοβαμμένη εκεχειρία στη Γάζα