Ιταλία – Εκλογές: Ανοιχτός σε συμμαχία ο Μπερλουσκόνι

Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια συμμαχία ανάμεσα στον κεντροδεξιό συνασπισμό του και την κεντροαριστερά

Onalert Newsroom
Ιταλία – Εκλογές: Ανοιχτός σε συμμαχία ο Μπερλουσκόνι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε μια συμμαχία ανάμεσα στον κεντροδεξιό συνασπισμό του και την κεντροαριστερά, η οποία εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες στο ιταλικό Κοινοβούλιο.

“Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, πρέπει να αντιδράσουμε”, τόνισε ο Μπερλουσκόνι σε τηλεοπτική συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε εάν είναι ανοιχτός σε μια συμμαχία με την κεντροαριστερά.
Ο Καβαλιέρε υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν κάποια θυσία για το κοινό όφελος.

Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι απέκλεισε κατηγορηματικά ένα συνασπισμό με τον Μάριο Μόντι και τόνισε ότι η πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός βύθισαν την Ιταλία στην ύφεση.
Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για αρνητική αντίδραση των αγορών στο αποτέλεσμα των εκλογών ή για την πιθανή αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας.

Αποτελέσματα
 

  • Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων.
  • Ο κεντροαριστερός συνασπισμός εξασφαλίζει 29,55% των ψήφων, έναντι 29,18% για τον συνασπισμό της δεξιάς του Μπερλουσκόνι, και καταλαμβάνει 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.
  • Στη Γερουσία η κεντροαριστερά καταλαμβάνει 97 έδρες με το 31,63% των ψήφων έναντι 110 εδρών που εξασφαλίζει η δεξιά με το 30,71% των ψήφων.
  • Το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στο ιταλικό κοινοβούλιο, με 23,75% των ψήφων στη Γερουσία και το 25,41% στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία – Εκλογές: Το ποσοστό Beppe δείχνει ότι “έρχονται” αντισυμβατικά κόμματα

Εκλογικό θρίλερ στην Ιταλία με …μπαμπούλα τον Μπερλουσκόνι

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές