Ιβανόφ: Ψεύδεται και χειραγωγεί ο Ζάεφ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της γειτονικής χώρας που τονίζει ότι «καμία πίεση, εκβιασμός ή απειλή δε θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Ο πρόεδρος Ιβανόφ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και καμία πίεση, εκβιασμός ή απειλή δε θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις ασυνεπείς, αντικρουόμενες και συγκεχυμένες δηλώσεις του, συνεχίζει να ψεύδεται και να χειραγωγεί, όχι μόνο τη Μακεδονική κοινή γνώμη, αλλά και την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη», αναφέρει το γραφείο του προέδρου Ιβανόφ.

«Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο κατάχρησης για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται μια συμφωνία καταστροφική για την μακεδονική εθνική ταυτότητα και καταστροφική για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Sputnik