Ka-52 «εν δράσει»: Ρωσικά ελικόπτερα εκτοξεύουν πυραύλους στην Ουκρανία [vid]

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, στο οποίο φαίνονται επιθετικά ελικόπτερα τύπου Ka-52 σε στόχους στην Ουκρανία.

Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για πάνω από έναν μήνα πλέον, τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται να υποχωρούν από το βόρειο τμήμα της χώρας και την περιφέρεια του Κιέβου και να επικεντρώνονται στα ανατολικά.

Ωστόσο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, θέλοντας να δείξει την επιτυχία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη γείτονα χώρα, δημοσιεύει συχνά βίντεο του ρωσικού στρατού και τις «επιτυχίες» του στο πεδίο της μάχης.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε εκ νέου ένα βίντεο με ρωσικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52. Tα ελικόπτερα πετάνε σε χαμηλό υψόμετρο και σύμφωνα με πληροφορίες αναλυτών, φαίνεται να χρησιμοποιούν τους αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους 9K121 Vikhr (ATGM).

H τοποθεσία και η ημερομηνία των επιθέσεων δεν έγιναν γνωστά από το ρωσικό υπουργείο, ενώ δεν διευκρινίστηκαν και οι στόχοι που «εξουδετερώθηκαν» και αν υπήρχαν θύματα από την ουκρανική πλευρά.

Δείτε το βίντεο:

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι 28 ελικόπτερα πέταξαν από τη Λευκορωσία στη Ρωσία. Σήμερα στις 12:05, ομάδα 14 ρωσικών ελικοπτέρων απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στο Machulishchy της Λευκορωσίας. Στις 12:50, 14 ακόμη ρωσικά ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων τύπου Ka-52 και Mi-8, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο.

Τα ελικόπτερα πέταξαν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Seshcha, στη περιοχή Bryansk της Ρωσίας.