Κάμαλα Χάρις: Απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Κάμαλα Χάρις: Απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, τόνισε χθες Πέμπτη 10/10/2024 πως είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η τοποθέτηση της Κάμαλα Χάρις γίνεται εν μέσω ανησυχίας για περιφερειακή ανάφλεξη την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε Λίβανο και Γάζα, ενώ απειλεί το Ιράν με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, τόσο σε ό,τι αφορά αυτά που συμβαίνουν στον Λίβανο όσο και, φυσικά, στη Γάζα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λας Βέγκας. «Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για αυτόν τον σκοπό, αλλά είναι απαραίτητο να σταματήσουν αυτοί οι πόλεμοι και πρέπει οπωσδήποτε να αποκλιμακώσουμε όσα συμβαίνουν στην περιοχή», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Times of Israel

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση