Καμία συμφωνία με Ρωσία λέει το Ισραήλ

Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με την απομάκρυνση των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν από τη νοτιοδυτική Συρία, ανέφερε χθες το Ισραηλινό Channel 10 News.

Αναφερόμενος σε ισραηλινούς αξιωματούχους, η έκθεση του Channel 10 ανέφερε ρητά ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, παρά τον Πρέσβυ της Ρωσίας στις πρόσφατες παρατηρήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρώσος Πρέσβης, Βασίλι Νεμπενζγιά, δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτό το Σαββατοκύριακο ότι το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την απομάκρυνση των ιρανικών στρατευμάτων από τη νοτιοδυτική Συρία. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να δώσει ένα χρονικό πλαίσιο για αυτήν την κίνηση.

«Σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να απαντήσω αν υλοποιηθεί, αλλά όσο καταλαβαίνω, τα μέρη που συμμετείχαν στην επίτευξη συμφωνίας είναι ικανοποιημένα από αυτά που έχουν επιτύχει», δήλωσε ο Nebenzya.

Παρά την έκθεση αυτή, ο Αλ Μασδάρ έχει μάθει από το στρατό της Συρίας ότι αρκετές μονάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν μετακινηθεί στην ανατολική Συρία, όπου θα λάβουν μέρος στην επίθεση στην περιοχή Badiya Al-Sham.