Καντίροφ: Κάτι τρέχει με τον Τσετσένο ηγέτη – Παραιτείται ή «παζαρεύει» με τον Πούτιν; [vid]

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο σκληρός ηγέτης της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε μια αινιγματική δήλωση, σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος μέσω του Telegram.

Στο βίντεο ο Καντίροφ εμφανίζεται να λέει πως είναι ο μακροβιότερος Ρώσος κυβερνήτης και δηλώνει γελώντας πως «ήρθε η ώρα μου, πριν με διώξουν με τις κλωτσιές», αφήνοντας έτσι να αιωρείται ότι δεν αποκλείεται να ετοιμάζει την έξοδό του από την ηγεσία της Τσετσενίας.

Κατά τον σύμβουλο του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, η κίνηση του Καντίροφ ίσως συνδέεται με το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί στον Βλάντιμιρ Πούτιν να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαχητών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αθέτησε την υπόσχεσή του ή δεν κατόρθωσε να την φέρε σε πέρας.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι είναι η πολλοστή δήλωση παραίτησης του Τσετσένου ηγέτη.

Σημειώνουν μάλιστα πως ο Ραμζάν Καντίροφ συνήθως «θυμάται» να «παραιτηθεί» όταν έχει περάσει κάμποσος καιρός που δεν έχει συνομιλήσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ως «μήνυμα» στον ηγέτη του πως παραμένει ακόμη χρήσιμος.

Άλλοι πάλι – μέσω των social media – και προφανώς χαριτολογώντας, λένε πως η δήλωση Καντίροφ αποτελεί «καμπανάκι» για τον σχεδόν ισόβιο Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994…