Καντιροβίτες: Η «ειδική ομάδα» Τσετσένων μαχητών εκτέλεσε βαριά τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες στη Μπούτσα

Μια «ειδική ομάδα» Τσετσένων στρατιωτών, γνωστή ως Καντιροβίτες, εκτέλεσε «βαριά τραυματισμένους» Ρώσους στρατιώτες σε ένα «νοσοκομείο πεδίου» που βρισκόταν βορειοδυτικά της Μπούτσα, ισχυρίστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι «Καντιροβίτες», που χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο δημοσίων σχέσεων στον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να δολοφόνησαν τους συντρόφους τους, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές της υπεύθυνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία, Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

Ο Άρτεμ Χούριν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γειτονικής πόλης Ιρπίν, ο οποίος επίσης υπηρετεί ως αναπληρωτής διοικητής στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας, ήταν ένας από τους πρώτους που επισκέφθηκαν τη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά της Μπούτσα, μετά την υποχώρηση των στρατιωτών του Πούτιν τον περασμένο μήνα όταν οι Ουκρανοί οι δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη στις 2 Απριλίου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έφερναν βαριά τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες σε ένα μεγάλο νοσοκομείο που είχαν εκεί και εκείνους που ήταν πολύ βαριά θα τους πυροβολούσαν. Κανείς άλλος εκτός από τους Καντιροβίτες δεν θα το έκανε αυτό».

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, η ομάδα-δολοφόνων των Τσετσένων μαχητών, γνωστή ως Καντιροβίτες, είχε εκτελέσει ανθρώπους ήδη από τις 5 Μαρτίου.

Οι αποκαλύψεις έγιναν καθώς η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η πρώτη ομάδα αμάχων απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη το βράδυ του Σαββάτου.