Κάρολος Γ’: Η στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις χαιρετούν τον Βασιλιά – Το flypast της RAF πάνω από το Μπάκιγχαμ [vids]

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, μετά την τελετή στέψης του επέστρεψε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου χαιρετήθηκε από τους τρεις κλάδους των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Περίπου 4.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας εκτέλεσαν βασιλικό χαιρετισμό για τον νέο μονάρχη της χώρας.

Ναυτικοί, στρατιώτες και αεροπόροι συγκεντρώθηκαν στον βασιλικό κήπο, όπου έπαιζε ο εθνικός ύμνος από περίπου 1.000 μουσικούς.

Οι στρατιώτες χαιρέτισαν τρεις φορές τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα, οι οποίοι στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ και από το «ιστορικό» μπαλκόνι είδαν ελικόπτερα και αεροσκάφη της RAF να πετάνε πάνω από το παλάτι.

Λόγω της βροχής που πέφτει από το πρωί στο Λονδίνο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως άλλαξε το πρόγραμμα της πτήσης των πολεμικών αεροσκαφών της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ότι θα μειωθεί η παρουσία τους.

Ειδικότερα, πέταξαν μόνο τα ελικόπτερα και η ακροβατική ομάδα των Red Arrows προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου. Η πτήση διήρκησε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ορκίστηκε, έβαλε τον χρυσοποίκιλτο αυτοκρατορικό μανδύα, φόρεσε το βαρύ στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και ακούστηκε το «God save the King», 70 χρόνια μετά την τελευταία τελετή στέψης της μητέρας του. Μαζί με τον νέο βασιλιά, η σύζυγός του Καμίλα στέφθηκε επίσης βασίλισσα.

Φωτογραφίες Reuters