Καταιγιστικός ο Α/ΓΕΣ της Ινδίας,με σκληρή γλώσσα κατά του Πακιστάν

Ο αρχηγός του Ινδικού Στρατού Μπίντιν Σινγκ Ράβατς ζήτησε το Σάββατο να προχωρήσει σε πυροβολισμούς στο Πακιστάν για την αποτυχία να σταματήσει την απειλή κατά τα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.

Είπε ότι το Πακιστάν αξίζει αντίποινα για τη βαρβαρότητα που επιδεικνύει ο στρατός του. Αποφεύγοντας να αναφερθεί στο φιάσκο με τη συμφωνία για τα Rafale, ο αρχηγός του Στρατού ισχυρίστηκε ότι λόγω του εκσυγχρονισμού των όπλων υπάρχει συνεχής ανάγκη αναβάθμισης του οπλισμού και επομένως η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει όπλα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan είχε αντιδράσει για την απόφαση της Ινδίας να ακυρώσει την επίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Σε ένα tweet, ο Imran Khan χαρακτήρισε τους Ινδική ηγεσία «μικρούς άνδρες με μεγάλες θέσεις».

Ανταποκρινόμενος στα σχόλια του Imran Khan, ο Στρατηγός Ραβάτ είπε ότι η πολιτική της Ινδικής κυβέρνησης για το Πακιστάν ήταν αρκετά σαφής και συνοπτική, λέγοντας πως οι συνομιλίες και η τρομοκρατία δεν μπορούν να πάνε χέρι-χέρι. Το Πακιστάν πρέπει να περιορίσει την απειλή της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως πρέπει να αναληφθεί αυστηρή δράση για να εκδικηθούν τη βαρβαρότητα που εκτελούν οι τρομοκράτες και ο στρατός του Πακιστάν, γιατί και η άλλη πλευρά πρέπει να αισθάνεται τον ίδιο πόνο.

Μιλώντας για τη συμφωνία για Rafale, ο στρατηγός Ραβάτ είπε ότι δεν θα επηρεάσει την απόκτηση όπλων που χρειάζεται η Ινδία. «Χρειαζόμαστε συνεχώς σύγχρονα όπλα. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο όπλο, και καθώς έρχονται νέες τεχνολογίες, διότι τα σύγχρονα όπλα είναι η ανάγκη κάθε δύναμης. Η καθυστέρηση στην ενσωμάτωσή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν βοηθά τη χώρα. Έτσι, η αγορά των όπλων θα συνεχιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού του Πακιστάν που εξόργισε την ηγεσία της Ινδίας :


Πηγή: Newsx