Καταλαμβάνουν τα πάντα στην Κριμαία οι Ρώσοι

Ενισχύουν την παρουσία τους στην Κριμαία τα ρωσικά στρατεύματα.

Καταλαμβάνουν τα πάντα στην Κριμαία οι Ρώσοι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενισχύουν την παρουσία τους στην Κριμαία τα ρωσικά στρατεύματα, που άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη διάρκεια της κατάληψης μιας θέσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κατέλαβαν και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων.  



Σύμφωνα με αξιωματικό, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο ειδήσεων “Ιντερφάξ” και ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα.

Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό.

Το “Ιντερφάξ” μετέδωσε πως φιλορωσικές πολιτοφυλακές και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στη Συμφερόπολη και συγκέντρωσαν το προσωπικό σε μια αίθουσα “προφανώς για να συναντήσει τους νέους διευθυντές του ιδρύματος”.

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, Ρώσοι στρατιώτες αφόπλισαν Ουκρανούς οπλίτες σε ουκρανική στρατιωτική βάση πυραύλων. Περίπου 200 στρατιώτες που επέβαιναν σε 14 φορτηγά κινήθηκαν προς το κτίριο γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και απείλησαν να το καταλάβουν εξ εφόδου αν οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν παρέδιδαν τα όπλα τους.


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση