Κατέφθασαν τα πρώτα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στις Φιλιππίνες

Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι σμήνος από μαχητικά αεροσκάφη, της ομάδας Ronald Reagan Carrier Strike, έφτασε στη Μανίλα στις 7 Αυγούστου για σύντομη αποστολή σε λιμάνι, η οποία υπογραμμίζει την ισχυρή κοινοτική και στρατιωτική σύνδεση μεταξύ των Φιλιππίνων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σμήνος αεροσκαφών Ronald Reagan Carrier Strike περιλαμβάνει το αεροσκάφος USS Chancellorsville (CG 62) και το USS Antietam (CG 54), τα οποία είναι αεροσκάφη τύπου Nimitz USS Ronald Reagan (CVN 76).

«Αυτή η επίσκεψη είναι μια μεγάλη απόδειξη της ισχυρής μας φιλίας, εταιρικής σχέσης και συμμαχίας με τις Φιλιππίνες, καθώς και μια απόδειξη της κοινής μας δέσμευσης για μια ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή», δήλωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Sung Kim.

Στη Μανίλα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το Ναυτικό των Φιλιππίνων θα συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις καθώς και σε εκδηλώσεις ανταλλαγής δώρων της ηγεσίας.

«Αυτή η κλήση στο λιμάνι είναι μια άμεση αντανάκλαση της μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων και υπογραμμίζει την ισχυρή μας υποστήριξη στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού», δήλωσε ο διοικητής της ομάδας πόλεμου Task Force 70, Karl Thomas.

Πηγή: Defence Blog