Καύκασος 2020: Τον Σεπτέμβριο η μεγαλύτερη φετινή άσκηση στη Ρωσία

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Yunus-Pek Yevkurov, ανακοίνωσε πως η άσκηση «Καύκασος 2020» θα είναι η μεγαλύτερη του είδους της που θα γίνει φέτος στη Ρωσία.

Σε δήλωσή του ο Yevkurov αποκάλυψε πως η άσκηση «Καύκασος 2020» θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε επίπεδο εκπαίδευσης σε συνθήκες μάχης στη Ρωσία αυτή τη χρονιά.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως έχουν σχεδιαστεί πολλές ειδικές ασκήσεις διαφόρων τύπων, καθώς και ασκήσεις στρατηγικής για τους διοικητές.

Στις 20 Μαρτίου ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού είχε δώσει το «εναρκτήριο λάκτισμα», λέγοντας πως ξεκινούν οι προετοιμασίες για την άσκηση «Καύκασος 2020» στη Ρωσία.

Στην μεγαλύτερη άσκηση που είχε γίνει την περασμένη χρονιά στη Ρωσία, την «Κέντρο 2019», συμμετείχαν 128.000 στρατιώτες, περισσότερα από 20.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε είδους και περίπου 600 αεροσκάφη.

Στην άσκηση αυτή, που έγινε υπό την επίβλεψη του Αρχηγού του Επιτελείου, Στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ, πήραν επίσης μέρος δυνάμεις από την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

 

Πηγή: Al-Masdar News

(Φωτό Αρχείου)