Κέρι – Λαβρόφ συμφώνησαν ότι » η Συρία είναι δύσκολη υπόθεση «

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε σήμερα πως η διοργάνωση μίας ειρηνευτικής συνδιάσκεψης για τη Συρία «δεν είναι μικρή δουλειά», κατά τις δηλώσεις του μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο Παρίσι.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Κέρι δήλωσε πως οι δύο χώρες είναι προσηλωμένες στο Ανακοινωθέν της Γενεύης του 2012, έπειτα από άλλη συνάντηση για τη Συρία, το οποίο ζητούσε την επιβολή μίας μεταβατικής κυβέρνησης έπειτα από αμοιβαία συνεννόηση μεταξύ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της αντιπολίτευσης.
Οι Κέρι και Λαβρόφ, που αργότερα επρόκειτο να συναντηθούν σε δείπνο με τον Γάλλο ομόλογό τους Λοράν Φαμπιούς, συμφώνησαν επίσης πως ανησυχούν για την πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων στη συριακή σύρραξη.
«Αμφότεροι εκφράσαμε την αμοιβαία μας ανησυχία για την δυνητική χρήση χημικών όπλων και την ανάγκη να βρούμε τις αποδείξεις και να επιβεβαιώσουμε το τι έγινε σε ό, τι αφορά αυτό το θέμα. Και οι δύο, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, σε περίπτωση που αυτά χρησιμοποιήθηκαν, αντιδρούν πολύ, μα πολύ, έντονα», επεσήμανε ο Κέρι.