Η Κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ – εικόνες από το Λονδίνο

Από νωρίς το πρωί, οι δρόμοι του Λονδίνου είναι έρημοι. Τα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ από νωρίς. 4.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή, άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα αποδώσουν τιμές.
Η κηδεία της έγινε με στρατιωτικές τiμές και παρουσία, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ, μεταφέρθηκε το βράδυ σε παρεκκλήσι του παλατιού του Westminster (Γουέστμινστερ). Αυτή ήταν η επιθυμία της. Όπως επιθυμία της ήταν να μην υπάρξουν υπερπτήσεις μαχητικών γιατί, όπως η ίδια είχε δηλώσει, είναι σπατάλη.

Αξιωματικοί μεταφέρουν το φέρετρο

Στην φωτογραφία ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η γυναίκα του Σαμάνθα – Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διάβασε ένα κομμάτι από το ευαγγέλιο του Ιωάννη. Ήταν επιθυμία της Μάργκαρετ Θάτσερ να διαβάσει κάτι στην κηδεία της ο πρωθυπουργός που θα βρισκόταν στην εξουσία όταν γινόταν η κηδεία της, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα προερχόταν

Ο Χένρι Κίσινγκερ ανάμεσα σε εκείνους που ηταν στο ναό του Αγίου Παύλου για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ

Κάποιοι διαδηλωτές που κατάφεραν να ξεφύγουν απο το ‘ραντάρ’ της αστυνομίας – στο μπουφάν της γυναίκας η λέξη ‘Μάγισσα’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Οι νεκροί της Θάτσερ

ΘΑΤΣΕΡ – Βίντεο: Γιατί στην κυβέρνηση πρέπει να δουν την ταινία της ζωής της