Κι άλλα μαχητικά αεροσκάφη έστειλε η Ρωσία στη Συρία – Φωτογραφίες από δορυφόρο

Όλο και “φορτώνει” η Ρωσία με στρατιωτικά μέσα την Συρία. Η Μόσχα έστειλε άλλα τέσσερα αεροσκάφη Su-34 στην αεροπορική βάση Humaymim στην Λατάκια.

Αυτό προκύπτει από δορυφορικές εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν ότι οι μετασταθμεύσεις των Su-34 έγιναν μετά από την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στην αεροπορική βάση Humaymim, βρίσκονται οκτώ Su-34. Από εκεί επιχειρούν τα 11 11 Su-24M τακτικής βομβαρδιστικά (σ.σ το δωδέκατο ήταν αυτό που καταρρίφθηκε), 12 Su-25 , τέσσερα Su-30 πολλαπλού ρόλου μαχητικά, και ένα Il-20M για ηλεκτρονικές πληροφορίες (ELINT) .

Το σημαντικότερο οπλικό σύστημα που έχει όμως αναπτύξει μέχρι στιγμής η Ρωσία στη Συρία είναι οι S-400 με τους οποίους κυριολεκτικά έχει καθηλώσει την τουρκική αεροπορία. Είναι ενδεικτικό ότι από την ημέρα που οι S-400 αναπτύχθηκαν στην Συρία δεν έχει πετάξει…ούτε τουρκικό κουνούπι στην ευρύτερη περιοχή. Και μάλλον ορθά κάνουν οι Τούρκοι που δεν θέλουν να “γράψουν” κι άλλη κατάρριψη αεροσκάφους τους ,μετά απ΄ αυτή του RF-4 από αντιαεροπορικό της Συρίας.