Κι άλλα ρωσικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να φθάσει στην Αν. Μεσόγειο και να αναλάβει τον γενικό συντονισμό των εκεί ρωσικών ναυτικών δυνάμεων,ένα ακόμα πλοίο,  το καταδρομικό »Μόσχα» («Μασκβά»).Το καταδρομικό θα ηγηθεί των επιχειρήσεων του πολεμικού  ναυτικού της Ρωσίας στην περιφέρεια, και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, πρόκειται για πλοίο το οποίο είναι εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους.

.Από το Γιβραλτάρ
«Το καταδρομικό »Μασκβά» κατευθύνεται στα στενά του Γιβραλτάρ. Κατά προσέγγιση σε 10 ημέρες θα εισέλθει στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναλάβει επικεφαλής της ναυτικής δύναμης στην θαλάσσια αυτή περιοχή», είπε προχθές πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο. 

Το καταδρομικό  θα συνοδεύεται από ένα αντιτορπιλικό από τον στόλο της Βαλτικής και μια φρεγάτα προερχόμενη από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Από το Αιγαίο

Στην είδηση αναφέρεται  και ο τουρκικός τύπος που  γράφει ότι η Ρωσία, μετά το πλοίο Πληροφοριών και αποκρυπτογράφισης που είχε στείλει προ ημερών (έγραψε το OnAlert), τώρα στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο και άλλο πλοίο, αυξάνοντας τη στρατιωτική παρουσία της. Ήδη πέραν των άλλων πλοίων που ειναι στην περιοχή, πέρασαν  τον Βόσπορο χθες άλλα 3 πολεμικά της Ρωσίας.

 Για τα πλοία αυτά είχε γίνει αναγγελία και στην Ελλάδα για την διέλευσή τους από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο τουρκικός τύπος  το πλοίο που στέλνει η Ρωσία θα είναι υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις στην περιοχή ενώ τονίζεται ότι σκοπός της αποστολής του πλοίου  είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας.

Και αποβατικά για πολίτες

Ηδη πάντως βρίσκονται στην Αν Μεσόγειο και άλλα Ρωσικά πολεμικά πλοία- μεταξύ των οποίων και αποβατικά.Για κάποια από αυτά έχει ειπωθεί ότι θα μεταφέρουν αν χρειαστεί πολίτες της Ρωσίας που είναι στην Συρία