Κι όμως Τούρκοι χειροκρότησαν το ρωσικό εθνικό ύμνο! Που συνέβη

Τουρκοι φίλαθλοι χειροκρότησαν εν το ρωσικό εθνικό ύμνο που ακούστηκε πριν από την έναρξη ενός παιχνιδιού μεταξύ των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων γυναικών της Ρωσίας και της Τουρκίας , δήλωσε ο Ιβάν Genkenev , επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας ,

Σύμφωνα με Gazeta.ru η διάθεση στο τουρκικό γήπεδο ήταν “φιλική” , αν και υπήρχαν σχεδόν 3.000 Τούρκοι οπαδοί στο γήπεδο .
“Η κατάσταση ήταν απόλυτα φυσιολογική … Όλοι χειροκρότησαν το ρωσικό ύμνο και μετά το παιχνίδι ευχαρίστησαν την ομάδα μας . Υποστήριξαν τη δικούς τους παίκτες και τους παίκτες μας . Εμείς δεν αισθανόμαστε αρνητικά συναισθήματα» είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος της εθνική ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών.

Το παιχνίδι έληξε με ισοπαλία 0-0 . Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην πολιτική μεταξύ των δύο χωρών , ο Τούρκοι οπαδοί έδειξαν συμπάθεια προς τη Ρωσία . Το ποδόσφαιρο για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι είναι πέρα από την πολιτική .
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι τεταμένες μετά την κατάρριψη ένός ρωσικού Su – 24 βομβαρδιστικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία την Τρίτη .
Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα, για να διαμαρτυρηθούν για τις δράσεις της Άγκυρας . Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας και της Συρίας , καθώς και πλακάτ καταδικάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας .
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε την τουρκική επίθεση στο ρωσικό αεροπλάνο ως μια » πισώπλατη μαχαιριά » που πραγματοποίησαν οι » συνένοχοι των τρομοκρατών . «

ΠΗΓΗ: sputniknews.com