Κίεβο: Δέχεται ρωσική επίθεση την ώρα που Αφρικανοί ηγέτες παρουσιάζουν ειρηνευτικό σχέδιο

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Ρωσία, εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, την ώρα που στην ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκονται Αφρικανοί ηγέτες – οι οποίοι αύριο Σάββατο, 17/6/2023, θα επισκεφτούν και την Αγία Πετρούπολη – για να παρουσιάσουν ειρηνευτικό σχέδιο στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την ρωσική εισβολή.

Την είδηση για την ρωσική πυραυλική επίθεση επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, γράφοντας στο Twitter:

«Επίθεση με ρουκέτες στο Κίεβο. Η αεράμυνα σε πλήρη δράση. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την πόλη. Συνιστάται στους ανθρώπους να μένουν σε καταφύγια.

Στη μέση της ημέρας, ενώ άνθρωποι είναι στη δουλειά, παιδιά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, τρομοκράτες επιτίθενται σε πολίτες».

Ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ασυνήθιστη» την στιγμή για αυτή τη μεγάλη επίθεση με πυραύλους, καθώς ηγέτες από τη Νότια Αφρική και την Αίγυπτο βρίσκονται στο Κίεβο.

Τη δική του «ερμηνεία» για την επίθεση στο Κίεβο παρουσία των Αφρικανών ηγετών, δίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Ννμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο Twitter:

«Ο Πούτιν «χτίζει εμπιστοσύνη» εξαπολύοντας τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στο Κίεβο εδώ και εβδομάδες, ακριβώς εν μέσω της επίσκεψης Αφρικανών ηγετών στην πρωτεύουσά μας. Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ένα μήνυμα προς την Αφρική: η Ρωσία θέλει περισσότερο πόλεμο, όχι ειρήνη».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, έφτασαν στο Κίεβο οι ακόλουθοι Αφρικανοί ηγέτες:

Οι ηγέτες των αφρικανικών χωρών πριν συναντηθούν με Ουκρανούς αξιωματούχους επισκέφτηκαν την μαρτυρική Μπούτσα, όπου καταγράφηκε μια από τις χειρότερες θηριωδίες του πολέμου στην Ουκρανία.