Κίεβο: Δεύτερη ημέρα συνεχόμενων επιθέσεων από δεκάδες ρωσικά UAV «καμικάζι»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 11 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) - «καμικάζι».

UAV

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 11 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) – «καμικάζι» στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας και της περιφέρειας του Κιέβου τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επιδρομών, μερικές ώρες προτού ο αρχηγός του κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντηθεί με τους ηγέτες των μελών του NATO.

«Συνολικά 15 drones με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στα πλήγματα. Τα έντεκα από αυτά καταστράφηκαν», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της πλατφόρμας Telegram. Επρόκειτο για ιρανικής κατασκευής UAVs-καμικάζι «Shahed-136/131», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

UAV

Αρχικά δεν δόθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις στρατιωτικές ή τις πολιτικές ουκρανικές αρχές. Αργότερα ο Ιχόρ Τάμπουρετς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Τσερκάσι, νοτιοανατολικά του Κιέβου, έκανε λόγο για δύο τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε υποδομή.

Δεν έγινε σαφές πόσα UAV κατευθύνθηκαν στην Τσερκάσι. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που εξαπολύθηκε ρωσική επιδρομή και η τρίτη μέσα στον μήνα. Χθες, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωναν πως κατέρριψαν 26 από τα 28 ρωσικά UAV, τα οποία πέταγαν προς διάφορους στόχους, επίσης χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ