Κίεβο για «εξέγερση» του Πριγκόζιν: Όλα μόλις ξεκινούν στη Ρωσία

Η διάσπαση των ελίτ στη Ρωσία είναι πλέον πολύ προφανής, εκτιμά το Κίεβο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την «εξέγερση» του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μισθοφορικής Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχαήλο Ποντολιάκ, στην πρώτη «επίσημη» αντίδραση του Κιέβου για τα τεκταινόμενα στη Ρωσία, ειδικά μετά την κατάληψη του Ροστόφ από τη Wagner, ανέφερε πως η αντιπαράθεση του Πριγκόζιν με την «ομάδα Πούτιν» θα βρει κάποιον εκ των δύο ηττημένο, καθώς η προσποίηση ότι όλα βαίνουν καλώς δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο.

«Όλα μόλις ξεκινούν στη Ρωσία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ποντολιάκ:

Ολόκληρη η ανάρτηση του συμβούλου της Ουκρανικής Προεδρίας στο Twitter είναι η ακόλουθη:

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση του Πριγκόζιν (Wagner) στο έδαφος της Ρωσίας έχει ήδη οδηγήσει στην κατάληψη του Ροστόφ, αρκετών ομοσπονδιακών αυτοκινητοδρόμων, της έδρας της Νότιας Περιφέρειας.

Τα γεγονότα απέκτησαν ευρεία δημοσιότητα στη Ρωσία και μάλιστα προσβλητική νομική αξιολόγηση από το Κέντρο Ειδικού Σκοπού της FSB, το Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Η διάσπαση μεταξύ των ελίτ είναι πολύ προφανής. Η συμφωνία και η προσποίηση ότι όλα έχουν διευθετηθεί δεν θα λειτουργήσει.

Κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να χάσει: είτε το Πριγκόζιν (με μοιραίο τέλος), είτε το συλλογικό «αντι-Πριγκόζιν» μέτωπο (ομάδα Πούτιν και συνεταιρισμός «Οζέρο»).

Όλα μόλις ξεκινούν στη Ρωσία».