OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Και νέες εκρήξεις στην Ουκρανική πρωτεύουσα – Τραυματίες από την πρωινή ομοβροντία ρωσικών πυραύλων

26/06/2022 - 13:04
Κίεβο
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο νέες εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στα νότια προάστια του Κιέβου μετά το πλήγμα από ρωσικούς πυραύλους που δέχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις δύο αυτές εκρήξεις.

Reports of more explosions in Kyiv and Cherkasy. Belarusian telegram channels reporting several missiles have been launched from their territories in last few minutes.

— Oliver Carroll (@olliecarroll) June 26, 2022

Εντωμεταξύ τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο είχε γλιτώσει από ρωσικά πλήγματα από τις αρχές Ιουνίου, επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, σημείωσαν παράλληλα δημοσιογράφοι του AFP.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί «στα ερείπια», γεγονός που σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Another victim was taken out from under the rubble of a building in Kyiv – probably the mother of a 7-year-old girl who is already in hospital.

Russia shelled Kyiv at 6:30 am today June 26th.https://t.co/isFp1OKCEg pic.twitter.com/5od1RAxDac

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) June 26, 2022

Γίνεται «για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (…) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO», σημείωσε εξάλλου σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο, ο οποίος μετέβη στο σημείο που επλήγη μερικές ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 28 και 30 στη Μαδρίτη.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ από τους ρωσικούς πυραύλους χτυπήθηκε και ένα νηπιαγωγείο.

⚡️Russian missile strike on residential building in Kyiv also hit kindergarten.

Culture Minister Oleksandr Tkachenko reported that the June 26 attack damaged not only a 9-story building in Shevchenkivskyi District but also a kindergarten nearby.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) June 26, 2022

«Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο», ανέφερε παράλληλα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Ένα 7χρονο κοριτσάκι διασώθηκε από τα ερείπια, πρόσθεσε ο δήμαρχος. «Είναι ζωντανή» και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα «να σώσουν τη μαμά της», συνέχισε.

Σύμφωνα με την Ουκρανή βουλευτή, Λέσια Βασιλένκο, ο πατέρας του 7χρονου κοριτσιού σκοτώθηκε από τους πυραύλους που έπεσαν στο Κίεβο.

7 yo girl was pulled out from the rubble in #Kyiv this morning. Her father was killed and her mother stuck under the debris for hours. pic.twitter.com/qdz5cw181J

— Lesia Vasylenko (@lesiavasylenko) June 26, 2022

Ομάδα του AFP που μετέβη εκεί, είδε τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου να φλέγονται και το κλιμακοστάσιό του να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την συνοικία.

It’s difficult to see this morning’s missile attack against residential areas of Kyiv 🇺🇦 as anything but a deliberate 🇷🇺 escalation and a signal to the G7 meeting in Elmau today. pic.twitter.com/NvTftqyHPd

— Carl Bildt (@carlbildt) June 26, 2022

«Πύραυλος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό», σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

«Οι στρατιωτικοί μας κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τις επιθέσεις κατά της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% την ασφάλεια στο Κίεβο ούτε αλλού στην Ουκρανία όσο η επίθεση αυτή συνεχίζεται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κλίτσκο.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός βουλευτής Ολέκσι Γκοτσάρενκο ανακοίνωσε στο Telegram ότι οι Ρώσοι έριξαν 14 πυραύλους στο Κίεβο και την περιφέρειά του το πρωί.

Russian missile hit a residential building in the Ukrainian capital Kyiv. One dead. A kid was saved from under the rubble. Ironically a Russian citizen who was in this building also suffered. There are more wounded #StopPutin #StandWithUkraine pic.twitter.com/B88JKv3smG

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) June 26, 2022

Στην περιοχή της επίθεσης, πολλοί κάτοικοι είχαν κατέβει από τα κτίρια και πολλοί έκλαιγαν. Μια γυναίκα είχε κατέβει με το μπουρνούζι.

«Είναι η τρίτη φορά που βομβαρδίζουν εδώ. Ξύπνησα με την πρώτη έκρηξη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πυραύλους να πέφτουν και άκουσα μια τεράστια έκρηξη και τα πάντα άρχισαν να δονούνται», δήλωσε ο Γιούρι, ένας 38χρονος κάτοικος της περιοχής.

«Έπεσαν τέσσερις πύραυλοι από τις 06:30», δήλωσε επίσης ο Έντουαρντ Τσκούτα, ο οποίος μένει κοντά. Ένα κτίριο «επλήγη απευθείας στους τελευταίους ορόφους και είδα με τα ίδια μου τα μάτια τραυματίες να βγαίνουν» από μέσα, διηγήθηκε.

 

Tags: ΕΚΡΗΞΕΙΣΚΙΕΒΟΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Related Posts

Μουσολίνι
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η εγγονή του Μουσολίνι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές με τα «Αδέλφια της Ιταλίας»

18/08/2022 - 11:27
Αλγερία
ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές

18/08/2022 - 05:54
Χάρκοβο
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρκοβο: Νέα πολύνεκρη επίθεση των Ρώσων – «Θα εκδικηθούμε», υπόσχεται ο Ζελένσκι [vid]

18/08/2022 - 05:52

Διαβάστε Επίσης

Ιταλία: Η εγγονή του Μουσολίνι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές με τα «Αδέλφια της Ιταλίας»

Σύλληψη τριών Τούρκων στα Κύθηρα ως ύποπτων διακίνησης μεταναστών προς την Ελλάδα

S-400: Μενέντεζ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκαλούν την Τουρκία – «Όχι σε στρατιωτική συνεργασία με τον εγκληματία πολέμου Πούτιν»

Καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς

Αλγερία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές

Χάρκοβο: Νέα πολύνεκρη επίθεση των Ρώσων – «Θα εκδικηθούμε», υπόσχεται ο Ζελένσκι [vid]

Ουκρανία: Στο Λβιβ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες για την τριμερή με Ζελένσκι και Ερντογάν

Σαν σήμερα: Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή στο ανατολικό Καζακστάν

Top News

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι τέλη Αυγούστου η υποβολή τους - Οι ημερομηνίες πληρωμής και οι δόσεις

Φυσικό αέριο: Σκληρό πόκερ Δύσης και Ρωσίας με φόντο την τιμή - Σε τι ποντάρει η κάθε πλευρά

Μύκονος: Ντοκουμέντα για το δίδυμο που ξάφριζε τουρίστες - Χαμός σε παραλία με γνωστό επιχειρηματία

Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ: Η ηθοποιός είναι η «Jane Doe» που κατέθεσε μήνυση στο FBI, επειδή δεν τον συνέλαβε

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert