OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Ανησυχούμε με την έξοδο των ΗΠΑ από την συμφωνία για το κλίμα – Εκφοβισμός η απόφαση για την Κούβα»

21/01/2025 - 12:15
Κίνα

REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα δήλωσε σήμερα (21.01.2025) ότι ελπίζει σε μια συνεργασία με την Ουάσινγκτον στον εμπορικό τομέα, μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει να επιβάλει σημαντικούς τελωνειακούς δασμούς στον ασιατικό γίγαντα.

Το Πεκίνο είναι «έτοιμο να ενισχύσει το διάλογο και την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διαχειρισθεί σωστά τις διαφορές» μεταξύ τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκούο Τζιακούν και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργασθούν μαζί με την Κίνα για να προωθήσουμε από κοινού τη σταθερή ανάπτυξη (…) των σινοαμερικανικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων».

Το Πεκίνο εξέφρασε επίσης σήμερα την «ανησυχία» του για τη νέα έξοδο των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα «Η κλιματική αλλαγή είναι μια κοινή πρόκληση την οποία αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα και καμιά χώρα δεν μπορεί να παραμείνει αναίσθητη ή να επιλύσει μόνη της το πρόβλημα», δήλωσε ο Γκούο.

Η Κίνα χαρακτήρισε επίσης «εκφοβισμό» την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να περιλάβει και πάλι την Κούβα στη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Η επανερχόμενη χρησιμοποίηση αυτής της λίστας από την Ουάσινγκτον «αντιβαίνει στα γεγονότα» και «αποκαλύπτει πλήρως το ηγεμονικό, αυταρχικό και βάναυσο πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Πεκίνο δεσμεύθηκε επίσης σήμερα να υποστηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αφού ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα για την απόσυρση της χώρας του από τον εν λόγω οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο είχε επικρίνει ζωηρά για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την πανδημία της Covid-19.

«Ο ρόλος του ΠΟΥ οφείλει να ενισχυθεί, όχι να αποδυναμωθεί», υπογράμμισε ο Γκούο Τζιακούν, προσθέτοντας ότι «η Κίνα, όπως έκανε πάντα, θα υποστηρίξει τον ΠΟΥ στην εκπλήρωση των αποστολών του» για την προστασία «της υγείας της ανθρωπότητας».

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ανώτεροι Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να διατηρούν επαφή, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους αν το Πεκίνο θα άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

Η Κίνα θα προστατεύει σταθερά τα εθνικά συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρούν επαφή με αρμόζοντα τρόπο, δήλωσε ο Γκάο κατά την ίδια τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Μάρκο Ρούμπιο ήταν ανάμεσα σε λίγους Αμερικανούς αξιωματούχους στους οποίους η Κίνα είχε επιβάλει κυρώσεις το 2020 για ζητήματα σχετικά με το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντζιάνγκ.

Tags: ΗΠΑΚΙΝΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

26/03/2026 - 09:01
Ισραήλ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

26/03/2026 - 08:53
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

Top News

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Πότε ξεκινάει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γιώργος Τσαγκαράκης: Της άλλαξαν τα κοσμήματα με ψεύτικα και είδε τα αυθεντικά να πωλούνται on air σε δημοπρασία της γκαλερί

Ταξίδι με το κατοικίδιο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι αλλάζει από 22 Απριλίου 2026

«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ μια ημέρα πριν το συνέδριο - Επιμένει ο Χάρης Δούκας, γκρίνιες για τις αλλαγές στο καταστατικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert