OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Φλεξάρει» την υπερηχητική τεχνολογία – Νέο αεροσκάφος θα φτάνει στις ΗΠΑ σε 60 λεπτά!

05/02/2022 - 08:02
Κίνα
Share on FacebookShare on Twitter

Μια διαστημική εταιρεία στην Κίνα, που ονομάζεται Space Transportation, ανακοίνωσε σχέδια για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο ικανό να πετάξει από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη σε μία ώρα.

Ο «πύραυλος με φτερά» αναμένεται να πετάει με εκπληκτική ταχύτητα 7.000 μιλίων την ώρα, ενώ οι δοκιμές ξεκινούν τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τη New York Post . Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι θα είναι έτοιμο για πτήση μέχρι το 2024. Η ταχύτητα με την οποία αναμένεται να πετάξει το αεροπλάνο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την υπερηχητική του ικανότητα.

«Αναπτύσσουμε έναν «φτερωτό» πύραυλο για μεταφορές υψηλής ταχύτητας, από σημείο σε σημείο, ο οποίος είναι χαμηλότερος σε κόστος από τους πυραύλους που μεταφέρουν δορυφόρους και ταχύτερος από τα παραδοσιακά αεροσκάφη», δήλωσε η διαστημική εταιρεία.

Το διαστημικό αεροπλάνο θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο και θα έχει στόχο να παρέχει γρήγορη μεταφορά μεταξύ δύο σημείων της Γης μέσω υποτροχιακών ταξιδιών.

Important Innovations Collection: China's "Rocket With Wings" Passenger Plane https://t.co/VP9FHVlA2N pic.twitter.com/AHcq9Su4ys

— Innovation Gamechangers (@Innovation_GC) February 3, 2022

Το υπερηχητικό αεροσκάφος θα είναι έτοιμο μέχρι το 2025

Ένα διαστημικό αεροπλάνο είναι ένα όχημα που συνδυάζει τις ιδιότητες ενός αεροπλάνου και ενός διαστημικού σκάφους, επιτρέποντάς του να πετάει τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο διάστημα. Τα διαστημικά αεροπλάνα εκτοξεύονται κάθετα σε πύραυλο ή οριζόντια από αεροπλάνο μεταφοράς και προσγειώνονται οριζόντια σε διάδρομο.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο στην ιστοσελίδα της Space Transportation, απεικονίζει επιβάτες να επιβιβάζονται σε αεροσκάφος που κινείται με πυραύλους. Μετά από μια κατακόρυφη εκτόξευση, το αεροπλάνο αποχωρίζεται από την πτέρυγα που κινείται με πυραύλους και συνεχίζει το υποτροχιακό ταξίδι του από την Κίνα προς το Ντουμπάι στη Μέση Ανατολή, προσγειώνοντας κάθετα σε τρία πόδια που αναπτύσσονται από το πίσω μέρος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές εδάφους θα ξεκινήσουν το 2023, με μια πρώτη πτήση προγραμματισμένη για το 2024 και μια πτήση με πλήρωμα το 2025.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Space Transportation αποκάλυψε ότι εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα υπερηχητικών διαστημικών αεροσκαφών αξίας 46,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

PRC successfully tested a prototype of the reusable launch vehicle with horizontal aircraft landing "TianXing-2" (Jiageng-Il) / "嘉庚 一 2) developed by the Chinese startup Space Transportation and engineers at Xiamen University. 1/2 pic.twitter.com/rFjN8hz1D0

— Asia.India-Defense (@Xia257) November 18, 2021

Γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ: Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι θα μπορούν στο μέλλον να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Επιπλέον, η εταιρεία διεξήγαγε πρόσφατα μια σειρά από δοκιμές των οχημάτων της Tianxing 1 και Tianxing 2, ενώ στις 23 Ιανουαρίου, έγινε η δέκατη δοκιμή πτήσης. Τόσο το Tianxing 1 όσο και το Tianxing 2 είναι υποτροχιακά υπερηχητικά δοκιμαστικά οχήματα εκτόξευσης.

Λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις δοκιμαστικές πτήσεις έχουν κρατηθεί κρυφές, πιθανώς λόγω της «λεπτής φύσης» των τεχνολογιών που σχετίζονται με υπερηχητικά. Η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), η μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία της χώρας, διεξήγαγε άκρως κρυφές δοκιμές εκτόξευσης υποτροχιακών και τροχιακών οχημάτων το 2020 και το 2021.

Το περασμένο έτος, η Κίνα διεξήγαγε μια δοκιμή υπερηχητικής ολίσθησης οχήματος που γύρισε τον κόσμο, αλλά έχασε τον στόχο της για λίγα μίλια. Παρόλο που αυτή η δοκιμή είχε καταπλήξει τον κόσμο, αργότερα αποκαλύφθηκε από ορισμένες πηγές του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ότι ένα άλλο όπλο από το υπερηχητικό όχημα έπεσε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Κίνα έχει προχωρήσει σε εντυπωσιακά επιτεύγματα στην υπερηχητική τεχνολογία, ενώ οι ΗΠΑ έχουν «μείνει πίσω», καθώς δεν διαθέτουν ακόμα κάποιο επιχειρησιακό υπερηχητικό όπλο. Επιπλέον, το πιο ανησυχητικό γεγονός από τα υπερηχητικά «βήματα» της Κίνας είναι ότι τέτοιοι πύραυλοι θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times / Φωτογραφία Twitter

Tags: ΗΠΑΚΙΝΑΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Related Posts

Ιράν - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

09/05/2026 - 20:24
HMS Dragon
ΚΟΣΜΟΣ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

09/05/2026 - 18:27
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

09/05/2026 - 16:15

Διαβάστε Επίσης

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Top News

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Εικόνες από τη βάφτιση του γιου τους με νονά την Έλενα Παπαρίζου

Καιρός - Κολυδάς: Στους 30 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος από την ερχόμενη εβδομάδα - Οι θερμοκρασίες μέχρι τα τέλη Μαΐου

Metallica: Πανζουρλισμός στο ΟΑΚΑ - Η στιγμή που ανοίγουν οι πύλες και μπαίνει τρέχοντας ο κόσμος

Ναταλία Γερμανού για Σία Κοσιώνη: Ακροβατούσε μαγικά σε ένα τεντωμένο σχοινί συγκίνησης, ψυχραιμίας και ουσίας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert