Κινεζικά πολεμικά πλοία προκαλούν την Ιαπωνία

Τέσσερα κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των νησιών που διοικούνται από την Ιαπωνία, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο στην ανατολική θάλασσα της Κίνας, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Κινεζικά πολεμικά πλοία προκαλούν την Ιαπωνία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Τέσσερα κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των νησιών που διοικούνται από την Ιαπωνία, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο στην ανατολική θάλασσα της Κίνας, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.
   Τα τέσσερα πλοία θαλάσσιας επιτήρησης εισήλθαν στα χωρικά ύδατα λίγο με τις 12:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η ιαπωνική ακτοφυλακή, που ζήτησε από τα πλοία αυτά να απομακρυνθούν από την περιοχή.
   ”Τα σκάφη περιπολίας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από τα χωρικά ύδατα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.
   Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως άλλα δύο κινεζικά σκάφη, της Υπηρεσίας Αλιείας, πλέουν στην περιοχή χωρίς να παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα.
   Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώθηκε μετά την εθνικοποίηση από την Ιαπωνία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, των νησιών που το Τόκιο ονομάζει Σενκάκου και το Πεκίνο Ντιαογιού.
   Τα πέντε αυτά νησιά, που επίσης διεκδικεί και η Ταϊπέι βρίσκονται 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν και 400 χιλιόμετρα δυτικά της Οκινάουα. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (6.09.2026) ότι, παρά την «θετική» αποτίμησή του, για τις συνομιλίες με τους Αμερικανούς...