Κίνα: Οι κρίσιμες δοκιμές στο αεροπλανοφόρο Liaoning

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το αεροπλανοφόρο Liaoning, επέστρεψε σε ναυτική βάση μετά από ενα τρίμηνο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου διενεργήθηκαν σημαντικές δοκιμές.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου, και στο αεροπλανοφόρο έγιναν περισσότερες από 100 προσνηώσεις και απονηώσεις από αεροσκάφη διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και το J – 15, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Απελευθερωτικού Στρατού.

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-15 απονηώθηκαν και προσνηώθηκαν με μέγιστο φορτίο και με πλήρη οπλισμό, ανέφερε η έκθεση. Ορισμένοι παρατηρητές αμφέβαλαν ότι το J-15 θα μπορούσε να απονηωθεί και να προσνηωθεί με πλήρη οπλισμό.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού οι δοκιμές είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου πτήσης του αεροπλανοφόρου.

Το Liaoning είναι το μόνο αεροπλανοφόρο της Κίνας σε λειτουργία και αυτό το ταξίδι είναι το μεγαλύτερο και πιο μακρινό που έχει κάνει έως τώρα. Η κατασκευή του βασίστηκε σε ένα ημιτελή αεροπλανοφόρο, ρωσικής κατασκευής, και παραδόθηκε στο Ναυτικό στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BINTEO: Η πρώτη προσνήωση στο αεροπλανοφόρο της Κίνας