Κίνα – Παρέλαση: Εντυπωσιακές διελεύσεις απο μαχητικά J-20 – ΒΙΝΤΕΟ

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας (PLA) παρουσίασαν σήμερα στρατιωτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, στην μεγάλη παρέλαση που πραγματοποίησαν για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση τους.

Μεταξύ των πολυάριθμων οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης (Zhurihe), συμπεριλαμβάνονταν και 16 συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου τελευταίας τεχνολογίας. Οι συσκευές αυτές, έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής παρεμβολής κατά εχθρικών ραντάρ, και των συσκευών επικοινωνίας στην αντιαεροπορική άμυνα, αλλά και το πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τον διοικητή της μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου στο αναφερόμενο κέντρο εκπαίδευσης, Ου Γιαφέι. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

“Ο ηλεκτρονικός πόλεμος, αποτελεί συστατικό στοιχείο της μάχης στον σύγχρονο πόλεμο, ενώ η επιχειρησιακή αξιοποίηση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, έχει αναβαθμίσει τις ικανότητές τους στο πεδίο της μάχης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος στρατιωτικός.

Τα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη J-20 που ενσωματώνουν τεχνολογία χαμηλού στίγματος εντοπισμού ραντάρ (stealth) πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορικές διελεύσεις, καθώς οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, τίμησαν την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση τους.

Στον τιμητικό σχηματισμό συμμετείχαν 15 αεροσκάφη τα οποία πέταξαν πάνω από το κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης (Zhurihe) στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας κατά τους εορτασμούς -για πρώτη φορά- της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το J-20 είναι κινεζικό μαχητικό τέταρτης γενιάς, μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης που πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2011, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια στο 11η Αεροπορική Επίδειξη της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Ζουχάι της επαρχίας Κουανγκντόνγκ, το Νοέμβριο του 2016.