“Κίνδυνος το NATO για την Ρωσία” το νέο στρατηγικό δόγμα του Πούτιν

Ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει.

“Κίνδυνος το NATO για την Ρωσία” το νέο στρατηγικό δόγμα του Πούτιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά στο NATO ,χαρακτηρίζοντάς το απειλή για την Ρωσία.

Αυτό προκύπτει από το νέο στρατηγικό δόγμα της χώρας που υπέγραψε και το οποίο αναφέρει ως σημαντικότερους κινδύνους για την Ρωσία:

•την επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ

•αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές

• τρομοκρατικές ενέργειες.

Είναι η απάντηση στο NATO που έχει διακόψει «κάθε πρακτική πολιτική και στρατιωτική συνεργασία» με τη Ρωσία, εξαιτίας της κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η ένταση μεταξύ Συμμαχίας και Ρωσίας αποτυπώνεται στις αναχαιτίσεις που έχουν κάνει νατοϊκά αεροσκάφη εναντίον ρωσικών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεί που είχε δώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ οι αναχαιτίσεις το 2014 είναι κατά 50% αυξημένες σε σχέση με το 2013.

«Στη Βαλτική Θάλασσα, στη Νορβηγική Θάλασσα, στη Μαύρη Θάλασσα, στον εναέριο χώρο γύρω από τα κράτη μέλη του NATO, έχουμε δει αυξημένη ρωσική στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα», είχε πει ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία. «Πρόκειται για ένα μοτίβο το οποίο μας υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο (οι Ρώσοι) διεξήγαγαν αυτού του είδους την αεροπορική στρατιωτική δραστηριότητα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση